Συκωτάκια πουλερικών λαδορίγανη

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένας υπέροχος μεζές … που έχει ξεχαστεί…Πλέον σπάνια βλέπεις ενταγμένα στο μενού συκωτάκια πουλερικών, και αναρωτιέμαι… Είναι γρήγορο στην παρασκευή του, οικονομικό σε κοστολόγιο, και πολύ νόστιμο.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ συκωτάκια κοτόπουλου.
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Λίγη ρίγανη
  • 2 σκ σκόρδο
  • Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
  • Αλάτι-φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Λίγος μαϊντανός για το τέλος

Διαδικασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά να συκωτάκια μας. Αν ο χασάπης μας μας έχει βάλει όλα τα εντόσθια, αφαιρούμε προσεκτικά την χολή (μην μας σπάσει), και αφαιρούμε και το τυχόν αίμα που υπάρχει τις καρδιές. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, και με ένα απορροφητικό χαρτί τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε εάν χρειαστεί (εάν είναι όλα μαζί)
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι να αρωματιστεί το λάδι, και στην συνέχεια προσθέτουμε τα εντόσθιά μας και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά.
  3. Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό, τόσο όσο να μη καλυφθούν εντελώς τα συκωτάκια μας. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 15-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μένει η σαλτσούλα τους. Προσθέτουμε το λεμόνι, και την ρίγανη (προσέχουμε μην ρίξουμε πολύ και μας πικρίσει το φαγητό) το αλάτι, αφήνουμε να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε.
  4. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n