Εύκολη συνταγούλα, ωφέλιμη, πλούσια σε σίδηρο, μεζές για κρασάκι!!!
Τα υλικά μας
- 500 γρ συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- ½ ματς μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Θυμάρι-πάπρικα
- Αλάτι-πιπέρι
- 20 γρ ξύδι ή λεμόνι
- Αλεύρι για πανάρισμα
Διαδικασία
- Λέμε στον χασάπη μας να μας καθαρίσει το συκώτι και να βγάλει την μεμβράνη.
- Στην συνέχεια κόβουμε το συκώτι μας σε μπουκίτσες
- Πανάρουμε το συκώτι μας με το αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε το συκώτι μας μέσα και το τηγανίζουμε γυρνώντας το συνέχεια .
- Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζω τα τοποθετώ στην πιατέλα, τα πασπαλίζω με θυμάρι, πάπρικα, αλατοπίπερο ξύδι ή λεμόνι και τέλος με μπόλικο κρεμμύδι, μαϊντανό και ντοματούλα φρέσκια.
– Προσοχή! Το λάδι μας θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, όμως όχι καυτό γιατί θα το σκληραίνει, αλλά ούτε και χλιαρό για να μην βράσει. Η θερμοκρασία παίζει τον βασικότερο ρόλο σε αυτό το πιάτο.
– εάν η ποσότητα από το συκώτι σας είναι μεγάλη ,ρίξτε στο τηγάνι σε δόσεις. Ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία απότομα και βράσουν.
– συνοδέψτε το συκώτι σας με καραμελωμένα κρεμμύδια και με φάβα.