Συκώτι μοσχαρίσιο τηγανητό

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολη συνταγούλα, ωφέλιμη, πλούσια σε σίδηρο, μεζές για κρασάκι!!!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ ματς μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Θυμάρι-πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 20 γρ ξύδι ή λεμόνι
  • Αλεύρι για πανάρισμα

Διαδικασία

  1. Λέμε στον χασάπη μας να μας καθαρίσει το συκώτι και να βγάλει την μεμβράνη.
  2. Στην συνέχεια κόβουμε το συκώτι μας σε μπουκίτσες
  3. Πανάρουμε το συκώτι μας με το αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  5. Ρίχνουμε το συκώτι μας μέσα και το τηγανίζουμε γυρνώντας το συνέχεια .
  6. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζω τα τοποθετώ στην πιατέλα, τα πασπαλίζω με θυμάρι, πάπρικα, αλατοπίπερο ξύδι ή λεμόνι και τέλος με μπόλικο κρεμμύδι, μαϊντανό και ντοματούλα φρέσκια.

– Προσοχή! Το λάδι μας θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, όμως όχι καυτό γιατί θα το σκληραίνει, αλλά ούτε και χλιαρό για να μην βράσει. Η θερμοκρασία παίζει τον βασικότερο ρόλο σε αυτό το πιάτο.

– εάν η ποσότητα από το συκώτι σας είναι μεγάλη ,ρίξτε στο τηγάνι σε δόσεις.  Ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία απότομα και βράσουν.

– συνοδέψτε το συκώτι σας με καραμελωμένα κρεμμύδια και με φάβα.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!