Ταμπουλέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Δροσερή, καλοκαιρινή, αρωματική, εύκολη, νόστιμη, υγιεινή θρεπτική, ελαφριά  απολαυστική, αγαπημένη σαλάτα ταμπουλέ (tabbouleh) που μας έρχεται από το Λίβανο και  που την προτιμάμε  και μας αρέσει …και μας ταιριάζει !! σαν σαλάτα στο κέντρο του τραπεζιού, σαν ορεκτικό με πιτούλες γύρω γύρω αλλά και συνοδευτικό για κρέας η και ψάρι. 

Τα υλικά μας

  • 1 φλ πλιγούρι μουσκεμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 ντομάτες σφιχτές χωρίς τα σπόρια τους κομμένη καρεδάκι
  • 1 αγγούρι χωρίς τα σπόρια του ,κομμένο καρεδάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο καρεδάκι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ζουμερό λεμόνι τον χυμό του
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Εύκολα πράγματα… έχουμε φουσκώσει το πλιγούρι μας, -εάν όχι, σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πλιγούρι μας και ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτουμε βραστό νερό, αλατοπίπερο  και ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε με μια μεμβράνη να απορροφήσει τα υγρά
  2. Τώρα εάν έχουμε αφήσει να φουσκώσει (εγώ το βάζω το βράδυ και το πρωί φτιάχνω την σαλάτα), παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας όλα μαζί , κλείνω το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο κάποια ώρα να μαριναριστούν όλα τα υλικά μας να βγάλουν την γεύση τους.
  3. Πριν την σερβίρουμε ανακατεύουμε ακόμα μια φορά καλά.

Μπορούμε να την συνοδέψουμε με πίτες .

Εναλλακτική και ενδιαφέρουσα πρόταση είναι ταμπουλέ με ψητά λαχανικά που την συνηθίζουμε το χειμώνα… μελιτζάνα κολοκυθάκι διάφορες πιπεριές ψητές με πλιγούρι ….δοκιμάστε την !!!

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!