Ταραμοκεφτέδες

Μια λιχουδιά από παραδοσιακή κουζίνα, που τους συναντάμε καθαρά Δεύτερα, σε νηστεία, αλλά και σαν συνοδευτικό σε ουζάκι και κρασάκι, με διάφορα θαλασσινά και μεζέδες.

Τα υλικά μας

  • 100 γρ ταραμάς άσπρος
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματ δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1κ.σ. μπέκιν πάουντερ
  • Πιπέρι, αλεύρι, ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια,έπειτα τον άνηθο και τον δυόσμο.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ψωμί (αφού το έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίξει καλά)
  3. Προσθέτουμε τον ταραμά και ζυμώνουμε.
  4. Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
  5. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω.
  6. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες (τινάζοντας τους από το ένα χέρι στο άλλο) για να φύγει το πολύ αλεύρι.
  7. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε λίγους λίγους για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
  8. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.