Μια λιχουδιά από παραδοσιακή κουζίνα, που τους συναντάμε καθαρά Δεύτερα, σε νηστεία, αλλά και σαν συνοδευτικό σε ουζάκι και κρασάκι, με διάφορα θαλασσινά και μεζέδες.
Τα υλικά μας

- 100 γρ ταραμάς άσπρος
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ ματ δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1κ.σ. μπέκιν πάουντερ
- Πιπέρι, αλεύρι, ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια,έπειτα τον άνηθο και τον δυόσμο.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ψωμί (αφού το έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίξει καλά)
- Προσθέτουμε τον ταραμά και ζυμώνουμε.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω.
- Αλευρώνουμε τους κεφτέδες (τινάζοντας τους από το ένα χέρι στο άλλο) για να φύγει το πολύ αλεύρι.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε λίγους λίγους για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.