Τάρτα αλλαντικών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νόστιμη τάρτα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Για ένα ταψί 27 πόντους περίπου

Για την ζύμη

  • 125 γρ βούτυρο
  • 250 γρ αλεύρι γοχ
  • 1  αυγό μεσαίο
  • 1/2   κγ αλάτι
  • ½ κγ ζάχαρη άχνη
  • 2 κσ νερό

Για να φτιάξουμε την ζύμη μας θα πρέπει όλα τα υλικά να βρίσκονται σε κρύα μορφή. Το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο και να το κόψουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ, και στην συνέχεια στον πάγκο μας. Την ανοίγουμε και την στρώνουμε στο ταψάκι μας.

Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Μόλις περάσει το μισάωρο Βάζουμε επάνω στην ζύμη μια λαδόκολλα και βάζουμε βάρος (όσπρια ή ρύζι κλπ) την ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 180ο κελσίου. Μετά τα 10 λεπτά βγάζουμε την λαδόκολλα με το βάρος και την ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για την μπεσαμέλ

  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ αλεύρι
  • 500 γρ γάλα

Για την γέμιση

  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 5 φέτες μπέικον
  • 150 γρ μιξ τυριών
  • 100 γρ μιξ αλλαντικών
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι.

Αφού έχουμε στρώσει και ψήσει την βάση της τάρτας μας, σε μια κατσαρολίτσα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύοντάς συνεχώς ρίχνουμε το γάλα χλιαρό.

Στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει κρεμώδης. Στην συνέχεια σε ένα μικρό τηγανάκι σοτάρουμε την πιπεριά  τα μανιτάρια και το μπέικον.

Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά μέσα στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.

Τοποθετούμε την γέμιση στην τάρτα μας και την ψήνουμε σε αντίσταση στους 180ο μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!