Τάρτα λαχανικών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μία τάρτα γεμάτη γεύσεις και αρώματα. Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια τέτοια τάρτα, ακόμα και τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο να τρώνε λαχανικά.

Για ένα ταψί 27 πόντους περίπου

Για την ζύμη

  • 100 γρ βούτυρο
  • 180 γρ αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • μισό κγ αλάτι
  • 1 κσ νερό

Για να φτιάξουμε την ζύμη μας θα πρέπει όλα τα υλικά να βρίσκονται σε κρύα μορφή. Το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο και να το κόψουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και στην συνέχεια στον πάγκο μας. Την ανοίγουμε και την στρώνουμε στο ταψάκι μας.

Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Μόλις περάσει το μισάωρο βάζουμε επάνω στην ζύμη μια λαδόκολλα και βάζουμε βάρος (όσπρια ή ρύζι κλπ) την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Μετά τα 25 λεπτά βγάζουμε την λαδόκολλα με το βάρος και την ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για την γέμιση

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 4-5 μανιτάρια
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 100 γρ φέτα τριμμένη
  • 100 γρ ανθότυρο τριμμένο
  • 100 γρ καπνιστό τυρί τριμμένο
  • μια πρέζα θυμάρι
  • μια πρέζα ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας  Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Το αποσύρουμε από την φωτιά περιμένουμε να γίνει χλιαρή και προσθέτουμε τα τυριά μας  και τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας και πασπαλίζουμε από πάνω τα βότανα μας.

Ψήνουμε την τάρτα μας για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά να δέσει η γέμιση και μετά την κόβουμε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n