Τάρτα μαστίχας

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πρόσφατα είχα πάει στην αγαπημένη μας Χίο και φεύγοντας πήρα μαστίχα. Θα φτιάξω λοιπόν μία γλυκιά τάρτα με άρωμα μαστίχας. Υπέροχη βελούδινη αρωματική και πολύ πολύ νόστιμη.

Για την ζύμη θα χρειαστώ

  • 150 γρ βούτυρο
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1  κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια
  • 40  γρ πούδρα αμυδγάλου
  • 250 γρ αλεύρι γοχ
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, προσθέτουμε το αυγό, την πούδρα αμυγδάλου (αν δεν έχετε μπορείτε να σπάσετε στο μούλτι αμύγδαλα) και στο τέλος το αλεύρι. Γίνετε με το πλάσιμο ένα όμορφο ελαστικό ζυμαράκι. 
  2. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να παγώσει τυλιγμένη με μεμβράνη μισή ώρα. 
  3. Αργότερα την  στρώνουμε στο ταψάκι μας του κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι και το ψήνουμε στην αρχή με βαρίδια (όσπρια ή ρύζι) για 20 λεπτά περίπου και μετά αφαιρούμε τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για την κρέμα μας

  • 250 γρ γάλα
  • 1 αυγό
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 25 γρ βούτηρο
  • Μισό κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 200 γρ γάλα, την ζάχαρη και την μαστίχα. Ωστόσο χτυπάμε ξεχωριστά τα υπόλοιπα 50 γρ γάλα με το κόρν φλαουρ και το αυγό.
  2. Ενσωματώνουμε πριν βράσει το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  3. Αδειάζουμε μέσα στην ψημένη ζύμη την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την σαντιγί

Χτυπάμε 200 γρ κρέμα φυτική με λίγες σταγόνες λικέρ μαστίχας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n