Ταβέρνα Αναβρυτή

Facebook
Pinterest
Twitter

Κοντά στην Καλαμάτα, γύρω στα 20 λεπτά από το κέντρο, βρίσκεται ένα υπέροχο πετρόχτιστο παραδοσιακό χωριό, που ακούει στο όνομα μεγάλη Μαντίνεια. Εκεί, μέσα στα σοκάκια της ένα διαμαντάκι ταβερνάκι, ακουστό για την περιοχή η «αναβρυτή» μας υποδέχεται και μας επιβεβαιώνει τα όλα όσα καλά λόγια είχαμε ακούσει.

Πολύ εύκολο για να την βρεις, αφού είναι σχεδόν δίπλα από την εκκλησία του χωριού.

Εκεί μας υποδέχεται ό Γιώργος, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνός από το 2010 όπου επήλθε σε αυτόν από τον θείο του κ Κωστέα όπου είχε ανοίξει την ταβέρνα το 1953.

Το κτήριο είναι από το 1947 και διατηρεί την γραφικότητα και το ύφος της παράδοσης του χωριού. Γωνιές με μεράκι φτιαγμένες, όπου μαρτυρούν την παλαιότητα και την παράδοση του.

Η υπέροχη θέα του με φόντο το φαράγγι μέχρι τον Μεσσηνιακό κόλπο, θα σας κόψουν την ανάσα.

Ο  Γιώργος ευχάριστος, οικείος και δοτικός, έσπευσε να μας εξηγήσει το μενού αναλυτικά και να μας προτείνει τα παρακάτω πιάτα.

Σπιτική τυροσαλάτα, λουκάνικο ψητό, σπάλα χοιρινού, κατσικάκι με υπέροχες πατάτες, μεσσηνιακή μανιάτικη μακαρονάδα, πατζαροσαλάτα φρεσκοβρασμένη, υπέροχη μελιτζάνα με φέτα και γραβιέρα σε πήλινο, παστό απίθανο, φέτα ψητή… και τόσα άλλα πιάτα που η κυρία Ιφιγένεια, η μητέρα του Γιώργου, φτιάχνει με όλη της την μαστοριά.

Ομολογουμένως είναι χρυσοχέρα μιας και όλα της τα πιάτα ήταν πολύ νόστιμα και αυτό που σου άφηνε… είναι ότι έφαγες μαμαδίσιο παραδοσιακό φαγητό.

Στο τέλος σου προσφέρουν υπέροχους αφράτους  μελωμένους ζεστούς λουκουμάδες με κανελίτσα.

Η κυρία Ιφιγένεια θα μοιραστεί μαζί μας την υπέροχη παραδοσιακή μεσσηνιακή μανιάτικη ξακουστή μακαρονάδα της και την ευχαριστούμε πολύ.

Αν βρεθείτε στην Καλαμάτα, αξίζει να περάσετε από την ταβέρνα Αναβρυτή και δεν θα το μετανιώσετε. Σίγουρα θα μείνετε με τις καλύτερες αναμνήσεις, με υπέροχες εικόνες τοπίου, αλλά και με τις πιο αξέχαστες παραδοσιακές γεύσεις .

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek