Ταχινοπιτάκια ατομικά χωρίς λάδι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νηστίσιμα ατομικά ταχινοπιτάκια χωρίς λάδι, εύκολα και πολύ νόστιμα. Γεμάτα ταχίνι, καρύδι, και κανέλλα! Για τις μέρες που νηστεύουμε το λάδι, αλλά και για τις υπόλοιπες μέρες είναι μια εξαιρετική πρόταση!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ αλεύρι μαλακό (γοχ)
  • 100 γρ αλεύρι δυνατό
  • 100 γρ ταχίνι
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 25 γρ μαγιά
  • 350 γρ νερό χλιαρό

 Για την γέμιση

  • 300 γρ ταχίνι
  • 150 γρ καρύδι σπασμένο
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 3 κ γ κανέλλα
  • Άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με την ζάχαρη. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ταχίνι με λίγο χλιαρό νερό (από αυτό που θα βάλουμε μέσα συνολικά) Παίρνουμε 30 γρ νερό χλιαρό(από το συνολικό) και διαλύουμε την μαγιά. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το ταχίνι την μαγιά και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Η ζύμη μας θα γίνει αρκετά εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στο μπολάκι που είχαμε το ταχίνι , φτιάχνουμε την γέμιση. Ρίχνουμε το ταχίνι την κανέλλα το καρύδι το σπασμένο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σφικτός χυλός.
  2. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε ορθογώνιο σχήμα περίπου πλάτος 20 εκ. . Στην συνέχεια απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού. Τυλίγουμε ρολό το ζυμάρι μας και έχουμε δημιουργήσει ένα στενόμακρο μεγάλο μπουρέκι .Τεντώνουμε το μπουρέκι μας για να λεπτύνει. Τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Στην συνέχεια το μεταφέρουμε στο ταψί πάνω στην λαδόκολλα.
  3. Συνεχίζουμε κατά αυτόν τον τρόπο και με το υπόλοιπο ζυμάρι. Βάζουμε το ταψί σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
  4. Στην συνέχεια μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη!

Καλή σας απόλαυση!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n