Ταχινοπιτάκια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχα αγαπημένα ταχινοπιτάκια, εύκολα για να γίνουν…και μόλις τα δοκιμάσετε….εύκολα θα εξαφανιστούν! Σας το εγγυώμαι!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ αλεύρι μαλακό (γοχ)
  • 100 γρ αλεύρι δυνατό
  • 100 γρ ταχίνι
  • 70 γρ ελαιόλαδο
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 25 γρ μαγιά
  • 330 γρ νερό χλιαρό

 Για την γέμιση

  • 300 γρ ταχίνι
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 3 κ γ κανέλλα
  • Άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με την ζάχαρη. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το ταχίνι. Παίρνουμε 30 γρ νερό χλιαρό και διαλύουμε την μαγιά. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το λάδι με το ταχίνι την μαγιά και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Η ζύμη μας θα γίνει αρκετά εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί. 
  2. Στο μπολάκι που είχαμε το ταχίνι , φτιάχνουμε την γέμιση. Ρίχνουμε το ταχίνι την κανέλλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σφικτός χυλός.
  3. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα. Πρέπει να έχουμε αρκετή επιφάνεια από ζυμάρι γιατί όταν θα το τυλίξουμε να έχει πολλούς κύκλους μέσα. Απλώνουμε σε όλη τη επιφάνεια  γέμιση, και ρολάρουμε με ελαφρές κινήσεις και κάνουμε ένα μπουρεκάκι. Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια ανά 3-4  πόντους. Στην συνέχεια το πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας και το μεταφέρουμε στο ταψί πάνω στην λαδόκολλα.
  4. Συνεχίζουμε κατά αυτόν τον τρόπο και με το υπόλοιπο ζυμάρι. Βάζουμε το ταψί σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
  5. Στην συνέχεια μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη!

Καλή σας απόλαυση!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n