Ταχινόσουπα με λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Η πιο συνηθισμένη σουπίτσα την περίοδο της νηστείας. Τα λαχανικά με τις βιταμίνες τους, αλλά και με το πλούσιο σε θρεπτική αξία ταχίνι, κάνει την ταχινόσουπα αυτή μακράν από τις θρεπτικότερες σούπες. Εάν συμπληρώσετε και ρύζι ή ζυμαρικό μέσα γίνεται χορταστικότερη!! Πάμε να δούμε…

Τα υλικά μας

  • 1 καρότο κομμένο καρέ
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη καρέ
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 μανιτάρια αγαρικά κομμένα καρέ
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο καρέ
  • 150 γρ σπανάκι χοντροκομμένο
  • ¼ ματ άνηθος
  • 200 γρ ταχίνι
  • 2l νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 3 λεμόνια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Προαιρετικά  100 γρ ρύζι ή πεπονάκι ή κριθαράκι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές τα μανιτάρια, το καρότο, το κολοκυθάκι, και στο τέλος το σκόρδο και το σπανάκι. Στην συνέχεια συμπληρώνω με νερό(ή με ζωμό).αλατοπίπερο και αφήνω να σιγοβράσουν 15 λεπτά. 
  2. Στα 10 λεπτά, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε  το ταχίνι με το ζωμό των λεμονιών μέχρι να ενσωματωθεί τελείως. Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε νερό από την σούπα λαχανικών και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς(όπως κάνουμε με το αυγολέμονο). 
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το χυλό από το ταχίνι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρουμε!

-εάν θέλουμε να βάλουμε ρύζι ή ζυμαρικό το συμπληρώνουμε στο σοτάρισμα.

-μπορείτε να την κάνετε πιο πλούσια την σούπα σας προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά όπως καλαμπόκι, φασολάκι, κλπ

-τολμήστε να βάλετε λίγο ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ. Πάει υπέροχα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n