Ταχινόσουπα με μανιτάρια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ιδιαίτερα διαδεδομένη σούπα ιδίως την Μ. Παρασκευή γιατί δεν έχει λάδι. Οπότε θα χρειαστούμε διάφορα μανιτάρια που εκτός από την πρωτεΐνη που έχουν και θα μας  θα προσθέσουν απίστευτη γεύση. Θα ενισχύσουμε την σούπα μας με ζυμαρικό που ταιριάζει πολύ στο μανιτάρι και έτσι θα έχουμε μια νοστιμότατη ,και χορταστική σούπα!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ μανιτάρια ανάμικτα
  • 20 γρ πορτσίνι αποξηραμένα μουλιασμένα σε νερό
  • ½ φλυτζάνι μανιτάρια shitakee
  • 1 φλ κριθαράκι ή πεπονάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½  ματ .άνηθος ψιλοκομμένος
  • 150 γρ ταχίνι
  • 2 κγ φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 λεμόνια ζουμερά τον χυμό τους
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Αλάτι πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι μαραίνουμε τα μανιτάρια και  το κρεμμύδι και το σκόρδο σκέτα …Στην συνέχεια προσθέτουμε τα πορτσίνι με το νερό τους το θυμάρι, το φύλλο δάφνης και συμπληρώνουμε 1,2  λίτρο νερό. Προσθέτουμε το κριθαράκι μας και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα μας.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ταχίνι με το λεμόνι μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει κρέμα. . Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε νερό από την σούπα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς(όπως κάνουμε με το αυγολέμονο). Στην συνέχεια ρίχνουμε το χυλό από το ταχίνι στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  3. Προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρουμε!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n