Θράψαλο γεμιστό με σπανάκι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια υπέροχη ,εύκολη, ελαφριά, νηστίσιμη συνταγή που την αγαπάμε και τις ημέρες νηστείας πάντα έρχεται από τις πρώτες αγαπημένες μας συνταγές.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό θράψαλα κατεψυγμένα
  • 400 γρ σπανάκι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
  • ¼ ματ μάραθος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ ρύζι
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκ ντομάτα κονκασέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό βρύσης με λίγο αλάτι και ξεπαγώνουμε τα θράψαλα μας.
  2. Στην συνέχεια αφαιρούμε το κεφάλι τα πλένουμε πολύ καλά μέσα, αφαιρούμε το κόκκαλο .
  3. Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κεφάλια από τα θράψαλα.
  4. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια έπειτα το σκόρδο, και στην συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια από τα θράψαλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά.
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, προσθέτουμε την ντομάτα μας (κρατάμε μια μικρή ποσότητα) το ρύζι μας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  6. κατόπιν μόλις είναι έτοιμη η γέμιση την τραβάμε στην άκρη για να τραβήξει τα υγρά.
  7. Στην συνέχεια παίρνουμε το θράψαλο μας το χαράζουμε πίσω ελαφρά ώστε να μην μας σκάσει και με ένα κουτάλι της σούπας το γεμίζουμε.
  8. Στην συνέχεια το κλείνουμε καλά με μια οδοντογλυφίδα ζιγκ ζαγκ για να μην βγει η γέμιση(ή και δύο ανάλογα το μέγεθος)
  9. Στην συνέχεια παίρνουμε την μικρή ποσότητα που έχουμε κρατήσει ντομάτα , την ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο και το αδειάζουμε στο ταψάκι μας. Στην συνέχεια βάζουμε τα θραψαλα μας στην σειρά και ενδιάμεσα την γέμιση που έχει περισσέψει.
  10. Κλείνουμε το ταψάκι μας με μια λαδόκολλα και από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στο φούρνο μας για μισή ώρα σκεπασμένο. Στην συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!