Tortilla de Verduras

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μας έρχεται από την Ισπανία. Μια διαφορετική ομελέτα, πολύχρωμη, χορταστική, γρήγορη, θρεπτική, με βελούδινη υφή.

Τα υλικά μας

  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο καρέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο καρέ
  • 2-3 μανιτάρια κομμένα καρέ
  • 1 μελιτζάνα μικρή κομμένη καρέ
  • 4-5 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (με ανθόγαλα)
  • 150 γρ κρ γάλακτος
  • 50 γρ καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι –πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρω σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά μου μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά την κρέμα γάλακτος το καλαμποκάλευρο και το γιαούρτι και προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Έχει δημιουργηθεί ένας χυλός.
  3. Σε ένα μικρό ταψάκι (ή σε μία φόρμα) προσθέτω κάτω λαδόκολλα. Στην συνέχεια προσθέτω τα λαχανικά μου χωρίς υγρά. Τα στρώνω κάτω ομοιόμορφα και προσθέτω τον χυλό με προσοχή να πάει παντού.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα περίπου στον αέρα.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!