Τούρτα λευκής σοκολάτας με mirror glaze

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια τούρτα για όλες τις περιστάσεις, όπου μπορούμε να την χρωματίσουμε ανάλογα και να δώσουμε το ύφος και τον χαρακτήρα που θέλουμε. Σιέλ για γενέθλια για αγοράκια, ροζ για κοριτσάκια, κόκκινη για Αγ. Βαλεντίνου, κόκκινη-πράσινη Χριστουγέννων, σε χρωματισμούς ανάλογα με το θέμα κλπ

Με βάση από δημητριακά τύπου πόπς που γίνεται τραγανή και πολύ αγαπημένη των παιδιών

Βάση με δημητριακά τύπου ποπς

  • 125 γρ δημητριακά τύπου πόπς
  • 40 γρ μερέντα
  • 10 γρ σπορέλαιο
  • 125 γρ   σοκολάτα γάλακτος  λιωμένη (μπορείτε και υγείας)

Ενσωματώνουμε όλα μας τα υλικά μαζί με την βοήθεια μιας μαρίζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και στρώνουμε αμέσως στον πάτο της τούρτας (τσέρκι) και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει.

Μους λευκής σοκολάτας

  • 250 ml γάλα
  • 10 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε νερό
  • 440 γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 500 γρ σαντιγί

Δίνουμε μια βράση στο γάλα, το αφαιρούμε από το μάτι, και προσθέτουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στην μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία (γύρω στους 38 βαθμούς) ενσωματώνουμε την σαντιγί με απαλές κινήσεις(για να μην πέσει ο όγκος). Προσθέτουμε το μίγμα επάνω στην βάση και στρώνουμε όμορφα και όσο μπορούμε πιο ίσια την επιφάνεια. Το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για αρκετές ώρες να σφίξει καλά (ιδανικά το αφήνουμε όλο το βράδυ).

Mirror glaze

Ομάδα 1

  • 60 ml νερό
  • 10 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε νερό

Ομάδα 2

  • 80 ml νερό
  • 80 γρ γλυκόζη
  • 80 γρ ζάχαρη

Ομάδα 3

  • 150 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 80 γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • Χρώμα της αρεσκείας μας

Τρόπος παρασκευής

  1. Βράζουμε το νερό και ενσωματώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Το βάζουμε την μάζα ζελατίνης στο ψυγείο.
  2. Παράλληλα βράζουμε το νερό την γλυκόζη και την ζάχαρη (τα υλικά του 2)
  3. Μόλις πάρει βράση το τραβάμε από το μάτι και προσθέτουμε την μάζα ζελατίνας. Ανακατεύουμε καλά
  4. Τοποθετούμε όλο αυτό μέσα στο μπολ όπου έχουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
  5. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 3 ίσα μέρη. Στο ένα αφήνουμε την άσπρη σοκολάτα και στα άλλα βάζουμε τα χρώματα της αρεσκείας μας.

Όταν τα περιχύσουμε στην τούρτα θα βάλουμε προσεκτικά από μία άκρη τα μείγματα όλα μαζί. ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. Απλά τα ενσωματώνουμε όλα σε ένα.

Σύνθεση τούρτας

Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε ένα πιάτο από την ανάποδη.

Αφαιρούμε την παγωμένη τούρτα από το ψυγείο και την τοποθετούμε επάνω στο πιάτο.

Παίρνουμε το mirror glaze και ξεκινάμε να περιχύνουμε ομοιόμορφα όλη την τούρτα μας. Αφήνουμε έξω μέχρι να στεγνώσει το γλάσσο.

Μόλις στεγνώσει την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!