Τρουφάκια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Φανταστικά τρουφάκια μπουκίτσες για κέρασμα, για το πάρτι, για γενέθλια, για το σχολείο, για τον καφέ, για ….τις λιγουρίτσες, παντού πάνε αυτά τα λαχταριστά τρουφάκια!!!! Τα υλικά μας απλά, η απόλαυση μεγάλη.

Μπορούμε να τα φτιάξουμε από κάποιο κέικ ή βασιλόπιτα ή τσουρέκι που μας έχει μείνει ή να την κάνουμε την συνταγή από την αρχή !! εδώ είμαι λοιπόν και για τις δύο εκδοχές!

- Εάν μας έχει περισσέψει κέικ ή βασιλόπιτα ή τσουρέκι

Θρυμματίζουμε το κέικ μας σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο κονιάκ (1-2 κγ) λίγο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε . Ποσότητα ακριβής δεν μπορώ να σας πω, γιατί πάει αναλογικά με το πόσο κέικ σας έχει περισσέψει. Ρίχνουμε τα υλικά μας φειδωλά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Αφού κρυώσει παίρνουμε το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα, και τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε. Τα βάζουμε σε χαρτάκια εάν έχουμε να τα μοιράσουμε ή σε ένα μπολάκι για να τα προσφέρουμε για κέρασμα.

- Για τρουφάκια από την αρχή

  • 1 πακ μπισκότα πετίτ μπερ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 3 κ σ κονιάκ
  • 100 γρ καρύδι σπασμένο
  • 2-3 κ σ σοκολάτα σκόνη ή κακάο
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα

Για την επικάλυψη

  • Πολύχρωμα τρουφάκια ή τρούφα σοκολάτας ή σπασμένο καρύδι ή ινδοκάρυδο  ή φιστίκι Αιγίνης, σκόνη σοκολάτας ή κακάο.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το μπισκότο και προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά μας. Πλάθουμε να γίνουν όλα ένα σφιχτό μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  2. Αφού κρυώσει παίρνουμε το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα, και τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για κορμό ή να κάνετε το νηστίσιμο μείγμα κορμού σε τρουφάκια.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!