Τυρί φέτα τυλιγμένη σε αμπελόφυλλα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μεζεδάκι υπέροχο,  πρωτότυπο, νοστιμότατο, και διαλεχτό, για τους φίλους σας.  Συνοδεύεστε το με ψημένο ψωμάκι και λευκό κρασάκι ή και ουζάκι γιατί όχι, και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Τα υλικά μας

  • 300 γρ τυρί φέτα κατσικίσια
  • 6 αμπελόφυλλα μεγάλα ζεματισμένα ( η προετοιμασία τους δείτε την εδώ)
  • 1 ντομάτα μεγάλη ξεφλουδισμένη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • πιπέρι-ρίγανη
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα

Διαδικασία

  1. Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο. Απλώνουμε τα φύλλα σταυρωτά με τα νεύρα προς τα εμάς. Στην συνέχεια στο κέντρο απλώνουμε ένα αμπελόφυλλο ακόμα και τοποθετούμε λίγες φέτες ντομάτα από πάνω. 
  2. Κατόπιν τοποθετούμε την φέτα , πασπαλίζοντας την με ελαιόλαδο ,πιπέρι και ρίγανη. Από πάνω βάζουμε λίγες φέτες λεπτές ντοματούλα και στην συνέχει το τελευταίο αμπελόφυλλο και στην συνέχεια σκεπάζω σταυρωτά την φέτα με τα αμπελόφυλλα που περισσεύουν γύρω από αυτήν. 
  3. Τυλίγω ένα ωραίο πακετάκι σαν δωράκι με την λαδόκολλα και το ψήνω στην σχάρα ή στο φούρνο για 5 λεπτά περίπου (όταν πιέζουμε την κάθε πλευρά πρέπει να είναι μαλακή).
  4. Βγάζουμε από το φούρνο το πακετάκι μας και περιμένουμε λίγα λεπτά να ξεκουραστεί.
  5. Ανοίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα, και τοποθετούμε το πακετάκι μας στο πιάτο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και κόβουμε προσεκτικά , γιατί η φέτα μας λιώνει.

Την απολαμβάνουμε με φρυγανισμένο ψωμάκι !!!!!

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την φέτα με άλλα τυριά , όπως Βερμίου, μαστέλο, γραβιέρα, κλπ

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!