Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια τυρόπιτα που όταν θα την βγάλεις από το φούρνο σου θα απορείς πόσο τραγανό φύλλο έχει και πόσο βελούδινη γέμιση!!!!

Τα υλικά μας απλά και η διαδικασία ευκολάκι!

Τα υλικά μας

Για την γέμιση

  • 1 λίτρο γάλα (πλήρες)
  • 100 γρ βούτυρο
  • 130 γρ αλεύρι
  • 200 γρ γραβιέρα Κρήτης
  • 400 γρ φέτα σκληρή
  • 2 κρόκους αυγών
  • πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Για το φύλλο

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτάκι σόδα

Διαδικασία

  1. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας σβολιάσει. Μόλις προσθέσουμε όλο το γάλα και πάρει ένα βράσιμο το τραβάμε από τη φωτιά.
  2.  Ρίχνουμε πρώτα το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε για να λιώσει έπειτα την φέτα θρυμματισμένη αλάτι και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. (εάν δεν  έχουμε ολόκληρο να τρίψουμε βάζουμε στην μύτη από το κουταλάκι του γλυκού έτοιμο τριμμένο). Προσθέτουμε πιπέρι και δοκιμάζουμε την γεύση (εάν θέλει αλάτι ή πιπέρι). Στην συνέχεια προσθέτουμε δύο κρόκους αυγών και ανακατεύουμε. Την τραβάμε στην άκρη .
  3. Σε ένα ταψί βουτυρώνουμε τον πάτο και στρώνουμε τα φύλλα στην αρχή τα πρώτα μισό μέσα μισό έξω από το ταψί. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε ένα φύλλο στον πάτο.
  4. Έπειτα το κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε ξεχωριστά το κάνουμε βεντάλια και το στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο. (Κρατάμε 2 φύλλα για το τέλος.)
  5. Μόλις έχουμε στρώσει να τσαλακωμένα φύλλα ρίχνουμε την γέμιση να πάει παντού,
  6. Κλείνουμε στο τέλος τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το ταψί και στρώνουμε τα άλλα δύο τελευταία από πάνω. Βουτυρώνουμε καλά και χαράσσουμε τα κομμάτια .
  7. Μόλις τα χαράξουμε, παίρνουμε ένα κουτάκι σόδα (330γρ) και το αδειάζουμε από πάνω να πάει παντού.
  8. Αφήνουμε  λίγα λεπτά να τραβήξει την σόδα και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη σκάλα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  9. Η πίτα μας είναι έτοιμη όταν έχει ένα χρυσοκάστανο χρώμα γύρω γύρω!
  10. Όταν την βγάλετε την αφήνετε 20 λεπτά να κρυώσει λίγο γιατί είναι κρεμώδης και εάν την κόψετε εκείνη την στιγμή θα χυθεί η κρέμα.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!