Τυροπιτάκια ανοιχτά!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ας φτιάξουμε ανοιχτά τυροπιτάκια για να συνοδέψουμε την βραδινή μας ταινία, το σνακ του παιδιού στο σχολείο, ή στο γραφείο μας, για για για…πολλούς λόγους μπορούμε να τα φτιάξουμε και να γίνουν ανάρπαστα. Παίξτε με τις γεύσεις των τυριών, με τα υλικά της γέμισης και φτιάξτε δικά σας πιτάκια.

Τα υλικά μας

  • 700 γρ αλεύρι γοχ
  • 350 γρ γάλα
  • 1 κ γ ζάχαρη
  • 1κγ αλάτι
  • 3 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 φακ μαγιά
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο

-Για την γέμιση

  • 150 γρ ρεγγάτο τριμμένο
  • 4κ σ γιαούρτι
  • ¼ κ σ πάπρικα
  • ¼ κ σ πιπέρι
  • Ρίγανη

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα χλιαρό (όχι πάνω από 40ο για να μην μας κάψει την μαγιά) και ανακατεύουμε . Κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την κάνουμε ένα μπαλάκι την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την αφήνουμε να φουσκώσει. 
  2. Όσο περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη προετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά και ανακατεύουμε.
  3. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη ,την ανοίγουμε με πλάστη. Κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και με το χέρι μας δημιουργούμε μια γουβίτσα στην μέση.  Τοποθετούμε την γέμιση στην μέση, και γύρω γύρω το ζυμαράκι το λαδώνουμε με ένα πινέλο.
  4. Ψήνουμε σε αέρα στους 180ο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n