Τζατζίκι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Το αγαπημένο μας τζατζίκι που μεγάλωσε γενιές και γενιές, ένα παραδοσιακό ορεκτικό αλλά και ντιπ, που μας έρχεται από Τουρκία από την λέξη cacik. Υπέροχη κρεμώδης γεύση στραγγιστού γιαουρτιού με το δροσερό τριμμένο αγγούρι και τον μυρωδάτο άνηθο έρχεται να σβήσει την πικάντικη σπιρτάδα του σκόρδου και να μας συντροφέψει το κρέας μας ή και το ψάρι μας.

Γνωστή προσθήκη στο τυλιχτό σουβλάκι που το κάνει ξακουστό σε όλο τον κόσμο.

Τα υλικά μας

  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 2 σκ σκόρδο λιωμένο
  • 2κ σ ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι σφικτό χωρίς σπόρους τριμμένο με την φλούδα
  • 1κ γ ξύδι
  • 1κ γ χυμό λεμόνι
  • 2 κ σ άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Κατ’αρχήν παίρνουμε το αγγούρι και αφού το πλύνουμε ,κόβουμε τις δύο άκρες του Το περνάμε από τον τρίφτη και το βάζουμε στο σουρωτήρι μαζί με λίγο αλάτι για να μαραθεί και να χάσει τα υγρά του.
  2. Το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα υλικά μας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
  4. Το τοποθετούμε στο ψυγείο. Συνήθως το σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο επάνω και ελιές.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n