Βασική συνταγή μαγιονέζας

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Τελικά το να φτιάξει κανείς σπιτική μαγιονέζα δεν είναι δύσκολο… Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δε θα αγοράσετε ξανά έτοιμη!!!

Υλικά

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 250 γρ ηλιέλαιο
  • 1 κ σ ξύδι λευκό
  • 1 κ σ λεμόνι
  • 1 κ σ μουστάρδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα λευκό πιπέρι
  • λίγο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τους κρόκους το ξύδι το λεμόνι την μουστάρδα σε ένα μπολ. Το χτυπάμε με γρήγορες κινήσεις με ένα ραβδομπλέντερ και σιγά σιγά σαν κορδόνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και φτιάχνουμε την γεύση ανάλογα με την επιθυμία μας.

Μαγιονέζα νηστίσιμη

Εάν θέλουμε να κάνουμε μαγιονέζα νηστίσιμη αντικαθιστούμε τα αυγά με γάλα σόγιας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.


Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n