Βελουτέ σούπα φακές

Facebook
Pinterest
Twitter

Εάν έχετε βαρεθεί την παραδοσιακή φακή, ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να γίνει βελουτέ. Με πιο κρεμώδη υφή, νηστίσιμη, με ένα ενδιαφέρον τόνο γεύσης που ξεχωρίζει λόγω της καπνιστής πάπρικας.

Τα υλικά μας

  • ½ κιλό φακές ψιλές
  • 2 σκ σκόρδο κομμένο φέτες
  • 2 καρότα κομμένα λεπτές φέτες
  • 1 πατάτα κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 1 ντομάτα ώριμη ή ½ κουτ κονκασέ
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ γ πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλ ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Αφού καθαρίσουμε τις φακές πετώντας τα ξένα σώματα(πετραδάκια στάρι κλπ) τις ξεπλένουμε. Τις βράζουμε για 3 λεπτά σε αρκετό νερό και έπειτα τις στραγγίζουμε.
  2. Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο την πατάτα και το καρότο και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε την ντομάτα τα δαφνόφυλλα τις φακές και βραστό νερό μέχρι να σκεπάσει καλά το φαγητό
  3. Σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για μισή ώρα. Μόλις περάσει η μισή ώρα ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσουν
  4. Όταν είναι έτοιμες προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
  5. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τις φακές. Σερβίρονται ζεστές.

Αυτό το πιάτο μπορεί να συνοδέψει κρέας η ψάρι.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek