Βραστή σαλάτα για μια υγιεινή θρεπτική διατροφή. Νόστιμη και υγιεινή και εύκολη.
Συνοδεύει ψαράκι ή και κρέας ή και τυριά.
Τα υλικά μας
- 2 πατάτες βραστές
- 2 αυγά βραστά
- 4 κολοκυθάκια βραστά
- 2 καρότα βραστά
- ½ κ χόρτα της επιλογής μας βραστά.
- 2 κ σ φιλέτο ελιάς
- 2 κ σ κάπαρη
- ½ φλ ελαιόλαδο
- Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
- ½ κ σ ρίγανη
- Αλάτι χοντρό
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Διαδικασία
- Βράζουμε τα λαχανικά μας. Προσοχή, την πατάτα την βράζουμε με την φλούδα για να μην τραβήξει πολύ νερό.
- Τα δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμα. Σε ένα μπολ στρώνουμε τα χόρτα και από πάνω κόβουμε τα λαχανικά και τα αυγά μας.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και το αλατοπίπερο με την ρίγανη.
- Περιχύνουμε τα λαχανικά μας.
- Ιδανικά θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πιατέλα με διάφορα είδη βραστών λαχανικών όπως κουνουπίδι, μπρόκολο, παντζάρι, φασολάκια, φινόκιο, λαχανάκια Βρυξελλών ,γλυκοπατάτα κλπ
- Εάν θέλουμε μέσα στο ντρέσινγκ χτυπάμε και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή για έξτρα γεύση
Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.