Χειμωνιάτικη ομελέτα φούρνου

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Θεϊκή, πεντανόστιμη ομελέτα που θα την λατρέψετε. Γίνεται σαν τάρτα, και την φτιάχνουμε στο φούρνο! Το χειμωνιάτικο μπρόκολο, το κουνουπίδι αλλά και το σπανάκι , δένουν άψογα με την φέτα και θα μας δώσουν ένα απολαυστικό πιάτο.

Τα υλικά μας

  • 1 μικρό κουνουπίδι ζεματισμένο για 8 λεπτά
  • 1 μικρό μπρόκολο ζεματισμένο για 5 λεπτά
  • 3 πατάτες μεγάλες βρασμένες κομμένες σε φέτες
  • 300 γρ σπανάκι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματ άνηθος
  • 350 γρ αυγά (5-6 τμχ)
  • 150 γρ φέτα
  • 3κς αλεύρι γοχ
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Μόλις μαραθεί, το βγάζουμε από την φωτιά, και το αφήνουμε να στραγγίσουνε τα υγρά του σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ. ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΑ ΚΡΑΤΆΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΝΆΚΙ.
  2. Στην συνέχεια παίρνουμε  ένα ταψάκι το λαδώνουμε, στρώνουμε τις πατάτες σε φέτες που έχουμε, από πάνω απλώνουμε το σπανάκι, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, και στην συνέχεια τοποθετούμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε φουντίτσες. 
  3. Στο μπολ που έχουμε κρατήσει το ζουμί από το σπανάκι προσθέτουμε τα αυγά, αλατοπίπερο το αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  4. Στην συνέχεια το ρίχνουμε επάνω στο κουνουπίδι και το μπρόκολο φροντίζοντας να πάει παντού. Χοντροσπάμε την φέτα και την απλώνουμε από πάνω.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  μέχρι να πάρει χρώμα!

Καλή σας απόλαυση!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n