Χοιρινή μπριζόλα κρασάτη

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Από τα κλασικά ελληνικά πιάτα που θα συναντήσουμε σε κάθε σπιτικό.

Με μικρές παραλλαγές αλλά πάντα το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο το πιάτο αυτό έχει γίνει από τα πιο δημοφιλή, εύκολα  πιάτα μας.

Τα υλικά μας

  • 4 χοιρινές μπριζόλες  (ή και λαιμού)
  • 5-6 πατάτες
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ λευκό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ζωμός λαχανικών
  • 1κγ μουστάρδα
  • Αλάτι-πιπέρι –θυμάρι-ρίγανη –λίγο αλεύρι
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τις μπριζόλες μας ,της αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές τις μπριζόλες μας γύρω στα 3-4 λεπτά. Της αφαιρούμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τον χυμό, τις μπριζόλες λίγο ζεστό νερό με τον κύβο λαχανικών, το θυμάρι και την ρίγανη και σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου. Στην μισή ώρα περίπου βάζουμε μέσα και τις πατάτες να βράσουν μαζί σε χοντρά μεγάλα κομμάτια.
  2. Στην συνέχεια μόλις βράσουν οι μπριζόλες, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα όπως και τις πατάτες. Στο ζουμί που έχει περισσέψει ρίχνουμε την μουστάρδα μας ανακατεύουμε, δυναμώνουμε την φωτιά να γλασάρει η σάλτσα.
  3. Χοντροσπάμε τις πατάτες, μαζί με λίγη σάλτσα από τις κρασάτες  τις βάζουμε σαν βάση στο πιάτο της μπριζόλας, σερβίρουμε την μπριζόλα από πάνω και περιχύνουμε με σάλτσα.
  4. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι και θυμάρι.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!