Υπέροχο, μελωμένο, μυρωδάτο, λατρεμένο, γευστικότατο πιάτο που θα το συναντήσουμε και με μοσχαράκι αλλά και με χοιρινό που θα το δούμε εδώ.
Τα υλικά μας
- 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
- 10-12 κολοκυθάκια
- 2-3 πατάτες (προαιρετικά)
- 1 συσκ. ντοματάκι κονκασέ
- ½ κγ κανέλα
- ½ κγ μπαχάρι
- 100 γρ κόκκινο κρασί
- Ζωμός λαχανικών
- ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο-λίγο αλεύρι
Διαδικασία
- Παίρνουμε τα κομμάτια από το κρέας μας ,τα αλατοπιπερώνουμε τα πουδράρουμε με λίγο αλεύρι και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, τα σοτάρουμε και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση να φύγει η αλκοόλη και στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα , ρίχνουμε ζεστό νερό με τον ζωμό λαχανικών τα μπαχαρικά μας και χαμηλώνουμε την φωτιά ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας. Ο χρόνος βρασμού του κρέατος είναι σχετικός με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια που έχουμε βάλει.
- Όταν δούμε ότι έχουνε τα κομμάτια μαλακώσει και φυσικά έχουμε φροντίσει να έχουμε αρκετό υγρό στη σάλτσα ,ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τις( πατάτες προαιρετικά).
- Σιγοβράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά .
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχουν μελώσει κρέας αλλά και λαχανικά μαζί.
-Μπορείτε πριν ρίξετε τα λαχανικά σας στην σάλτσα να βράσουν να τα σοτάρετε ελαφρά στο τηγάνι πρώτα ,που όμως γίνετε πιο βαρύ ..