Χοιρινό με κολοκυθάκια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχο, μελωμένο, μυρωδάτο, λατρεμένο, γευστικότατο πιάτο που θα το συναντήσουμε και με μοσχαράκι αλλά και με χοιρινό που θα το δούμε εδώ.

Τα υλικά μας

  • 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10-12 κολοκυθάκια
  • 2-3 πατάτες (προαιρετικά)
  • 1  συσκ. ντοματάκι κονκασέ
  • ½ κγ κανέλα
  • ½ κγ μπαχάρι
  • 100 γρ κόκκινο κρασί
  • Ζωμός λαχανικών
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο-λίγο αλεύρι

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τα κομμάτια από το κρέας μας ,τα αλατοπιπερώνουμε τα πουδράρουμε με λίγο αλεύρι και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. 
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, τα σοτάρουμε και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση να φύγει η αλκοόλη και στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα , ρίχνουμε ζεστό νερό με τον ζωμό λαχανικών τα μπαχαρικά μας και χαμηλώνουμε την φωτιά ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας. Ο χρόνος βρασμού του κρέατος είναι σχετικός με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια που έχουμε βάλει.
  3. Όταν δούμε ότι έχουνε τα κομμάτια μαλακώσει και φυσικά έχουμε φροντίσει να έχουμε αρκετό υγρό στη σάλτσα ,ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τις( πατάτες προαιρετικά).
  4. Σιγοβράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά .
  5. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχουν μελώσει κρέας αλλά και λαχανικά μαζί.

-Μπορείτε πριν ρίξετε τα λαχανικά σας στην σάλτσα να βράσουν να τα σοτάρετε ελαφρά στο τηγάνι πρώτα ,που όμως γίνετε πιο βαρύ ..

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!