Χοιρινές μπουκίτσες με σταφίδες και πορτοκάλι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα διαφορετικό πιάτο που συνάντησα στην Μάνη με πολύ άρωμα, ελαφρύ διαφορετικό νόστιμο και θα σας συνιστούσα να το δοκιμάσετε

Τα υλικά μας

  • 1 ½ κ χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια (μπουκίτσες)
  • ½ κ χυλοπιτάκια κοφτά
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ σ πελτές ντομάτας
  • 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τρίφτη
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη ροδέλες
  • 50 γρ σταφίδα μαύρη
  • Χυμός από ένα ζουμερό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλ κρασί κόκκινο
  • ½ φλ ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μας μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι την πιπεριά το σκόρδο, ρίχνουμε το κρέας, τον πελτέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε την  ντομάτα και μια πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου (ανάλογα το μέγεθος τω κομματιών του κρέατος). Όσο περιμένουμε να βράσει το χοιρινό μας ,βράζουμε τις χυλοπίτες μας και τις τοποθετούμε στην πιατέλα.
  3. Στην μια ώρα περίπου ρίχνουμε τις σταφίδες μας. (προτιμάμε την μαύρη γιατί η ξανθιά είναι πιο γλυκιά και θα μας γλυκάνει πολύ το χοιρινό μας). Λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε ζεστό, με τις χυλοπίτες ή με πουρέ πατάτας ή με όποιο συνοδευτικό θέλουμε.

Ευχαριστώ πολύ το «Μαυρομιχαλαίικο» για τη συνεργασία και τη βοήθεια τους.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!