Χοιρινή πρασοτηγανιά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα νόστιμο πιάτο που αγαπάμε όλοι μας. Μπορεί να προσφερθεί σαν ορεκτικό αλλά και δεν λείπει από το γιορτινό τραπέζι μας.

Τα υλικά μας είναι τα εξής:

  • 500 γρ χοιρινός λαιμός κομμένος σε μικρά κυβάκια
  • 3-4 πράσα κομμένα μισοφέγγαρα
  • μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 100 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 50γρ  γραβιέρα Κρήτης
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε το κρέας μας και το αλευρώνουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε στο κρέας μας και ανακατεύουμε να θωρακίσει και να πάρει γύρω γύρω χρώμα.
  3. Στη συνέχεια το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα πράσα.
  4. Το αφήνουμε να σιγανομαγειρευτεί  μέχρι να μελώσουν τα πράσα και το κρέας μας να μαλακώσει.

Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα και γραβιέρα Κρήτης

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n