Χοιρινό καρέ κορόνα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα το πιάτο μου είναι ιδιαίτερο, γιορτινό… Είναι αφιερωμένο στην Κύμη μου (μας)… Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και στοιχεία από την Εύβοια…

Από το κρασί που θα το αλείψω (μαύρη κουντούρα) έως το θυμάρι και φασκόμηλο μαζεμένο από τα καταπράσινα βουνά της Σέτας.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι:

  • 1 χοιρινό καρέ
  • 2 σύκα ξερά Κύμης
  • 1/2 κρασοπότηρο μαύρη κουντούρα Κύμης (ή κάποιο άλλο κρασί φρουτώδες)
  • 2 πακέτο γαλέτα (ή ξερό ψωμί τριμμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, φασκόμηλο, θυμάρι
  • Σπάγκος για δέσιμο του κρέατος

Εκτέλεση

  1. Καταρχήν όταν θα αγοράσουμε από τον κρεοπώλη μας το χοιρινό καρέ, θα ζητήσουμε εάν δεν μπορούμε εμείς να μας καθαρίσει επάνω τις άκρες από τα κόκαλα ώστε να φανούν.
  2. Σε ένα μπλέντερ παίρνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τα δύο σύκα και τα πολτοποιούμε.
  3. Απλώνουμε το χοιρινό καρέ και το αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο μεριές καλά καλά και στην συνέχεια αλείφουμε πολύ καλά με τα χέρια μας τον πολτό. (Για καλύτερο αποτέλεσμα αρωμάτων μπορούμε να το αφήσουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί και να δώσουν καλύτερα τα αρώματα τους)
  4. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τις γαλέτες, το φασκόμηλο το θυμάρι, τον πολτό που περίσσεψε από την επάλειψη και το κρασί μας.
  5. Παίρνουμε το κρέας μας και το τυλίγουμε, ώστε να ενωθούν οι δύο άκρες και να δώσουμε το σχήμα κορόνας.
  6. Το τοποθετούμε στο ταψί μας και με προσοχή μεγάλη απλώνουμε και κολλάμε γύρω γύρω το μείγμα που φτιάξαμε.
  7. Σκεπάζουμε τα κόκαλα που προεξέχουν με αλουμινόχαρτο.
  8. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου . Υπολογίζουμε την ώρα περίπου 20-25 λεπτά για κάθε μισό κιλό βάρους του.
  9. Το σερβίρουμε σε πιατέλα με γαρνιτούρα πατάτες, ρύζι κλπ.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!