Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια υπέροχη συνταγή γεμάτη αρώματα και γεύση. Χοιρινό, μαλακό κομμάτι που λιώνει στο στόμα με όλα τα αρώματα που αναδεικνύονται σε κάθε μπουκιά από το σέλινο και το πράσο …

Πρέπει  να την φτιάξεις για να καταλάβεις αυτό που περιγράφω!!!!

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος σε χοντρά καρέ
  • μισό κιλό σέλινο (τα φύλλα χοντροκομμένα)
  • 4-5 πράσα κομμένα
  • 1/2 σελινόριζα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • άνηθος
  • λίγο αλεύρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  • ζωμός λαχανικών (ένα λίτρο περίπου)

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τα χοιρινά κομμάτια και τα αλευρώνουμε. Τα σοτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο (αυτό το κάνουμε για να θωρακίσουμε το κρέας μας)και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε καλά με ελαιόλαδο. Έπειτα την σελινόριζα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο το κρέας και το σβήνουμε σε το κρασί.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να σιγοβράζει περίπου 45 λεπτά.
  4. Όταν περάσουν τα 45 λεπτά ρίχνουμε τα φύλλα από το σέλινο και τον άνηθο (αυτό το κάνουμε στο τέλος γιατί εάν ρίξουμε τα φύλλα από την αρχή μέχρι να μαγειρευτεί το φαγητό μας θα έχουν λιώσει). Το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά ακόμα να σιγοβράζει.
  5. Όταν είναι έτοιμο το τραβάμε από την φωτιά.
  6. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Παίρνουμε σε ένα μπολ τα δύο αυγά και το λεμόνι προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  7. Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό μας και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Μόλις πάρει θερμοκρασία με προσεκτικές κινήσεις το ρίχνουμε παντού μέσα στην κατσαρόλα μας και το ανακινούμε να πάει παντού από τα χερούλια. Το βάζουμε στην φωτιά μέχρι να βγάλει 1-2 φουσκάλες.

Το σερβίρουμε ζεστό. Καλή σας όρεξη!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n