Χοιρινός λαιμός με λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχο πιάτο, εύκολο, πολύ νόστιμο, για της καθημερινές μας ημέρες ή για ένα κυριακάτικο γεύμα. Το κρέας μελώνει και η σαλτσούλα του μπορεί να συνοδέψει όλες τις γαρνιτούρες. Εδώ το προτείνω με αφράτο βελούδινο γευστικό βουτυράτο πουρέ γλυκοπατάτας.

Τα υλικά μας

  • 1 -1.200 κ χοιρινός λαιμός κομμένος σε μερίδες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 συσκ μανιτάρια
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για πανάρισμα

Διαδικασία

Έχουμε το κρέας μας κομμένο σε μερίδες. Το αλατοπιπερώνουμε ,το αλευρώνουμε καλά και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα πλασωτέ και από τις δυο μεριές. Αφού τελειώσουμε με το κρέας, το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και συνεχίζουμε στην ίδια κατσαρόλα ρίχνοντας το κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε ελαφρά και συνεχίζουμε με  το σκόρδο, το καρότο και τα μανιτάρια. Σβήνουμε με κρασί ,περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί η αλκοόλη του. Ξανά βάζουμε το κρέας μας μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τις πιπεριές, συμπληρώνουμε αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε υγρά με ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου μια ωρίτσα.

Όσο σιγοβράζει το κρέας μας ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον πουρέ μας για να το συνοδεύσουμε.

Όταν γίνει το κρέας μας το σερβίρουμε με την πικτούτσικη σαλτσούλα που έχει δημιουργηθεί και τα λαχανικά.

-τις πιπεριές τις έβαλα στο βράσιμο και όχι από την αρχή στο σοτάρισμα για να μην λιώσουν τελείως και εξαφανιστούν με το μαγείρεμα.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 100 γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 200 γρ γάλα
  • Αλάτι-πιπέρι
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας και τις βράζουμε με την φλούδα.
  2. Τρυπάμε για να δούμε εάν βράσανε καλά.
  3. Τις βγάζουμε και τις σουρώνουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο το γάλα σιγά σιγά και τις ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε.

-προσέχουμε να βγάλουμε όλες τυχόν τις ίνες από την γλυκοπατάτα μας όταν την κόβουμε.

-προσωπικά παίρνω τις υπόλευκες γλυκοπατάτες και μια πορτοκαλί γλυκοπατάτα και τις ανακατεύω. Εσείς μπορείτε να πάρετε μισές μισές  ή μόνο πορτοκαλί για πιο έντονο χρώμα.

– τις βράζω με την φλούδα γιατί δεν θέλω να τραβήξουν νερό μέσα ,για να κρατήσουν όλη τους την γεύση.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!