Χοιρινός λαιμός με λαχανικά στο φούρνο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα μαμαδίσιο πιάτο, που έχει ένα ζουμερό κρέας, και μελωμένα λαχανικά. Κάνει το τραπέζι μας απόλαυση, και το φαγητό μετατρέπετε σε γιορτή! Μια δοκιμή θα σας πείσει…

Τα υλικά μας

  • 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 1 μπύρα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκ σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 4 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 5 καρότα μέτρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κ. πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • Χυμό από δυο ζουμερά λεμόνια
  • 3 κ σ μουστάρδα
  • Αλάτι-πιπέρι-δεντρολίβανο-ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε από το κρέας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ¾ της μπύρας, λίγο ελαιόλαδο το δεντρολίβανο, ρίγανη αλάτι, πιπέρι αλλά και την μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε τις χοιρινές μέσα, και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μαρινάρισμα μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 3-4 ώρες να μαριναριστούν . Ιδανικά μπορούμε να κάνουμε την διαδικασία από βραδύς, και να τελειώσουμε το φαγητό την επόμενη μέρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε, συνεχίζουμε με το σκόρδο τις χοιρινές, σβήνουμε με την υπόλοιπη μπύρα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα καρότα, το λεμόνι,το ζωμό από το μαρινάρισμα, χαμηλώνουμε την φωτιά, και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για καμιά 45΄λεπτά περίπου. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σιγομαγειρευουμε για άλλα 15΄ λεπτά. Έπειτα τοποθετούμε το φαγητό μας σε μια γάστρα και ψήνουμε στους 180ο για περίπου 15΄λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια και οι πατάτες μας, και να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
  3. Σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!