Χωριάτικη τούρτα ζυμαρικών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ανάλαφρη συνταγή με λίγες θερμίδες, δροσερή, που τρώγεται ευχάριστα ακόμα και κρύα. Με πολύ λίγα υλικά και γρήγορη παρασκευή.

Τα υλικά μας

  • 6-8 ντομάτες σφικτές
  • ½ κ μακαρόνια πένες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ φέτα
  • 2 κ σ φιλέτο ελιάς
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τις μισές ντομάτες και τις κόβουμε φέτες περίπου ένα εκατοστό. Τις στρώνουμε κάτω στον πάτο του ταψιού
  2. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Όσο ψήνονται οι ντομάτες στο φούρνο, βράζουμε τα μακαρόνια (να κρατάνε λίγοι γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο) και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Στην ίδια κατσαρόλα σε λίγο λάδι σοτάρουμε ελαφρά το πράσο και την πιπεριά.
  4. Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην  λεκάνη με τα μακαρόνια και προσθέτουμε την φέτα (κρατάμε ένα μέρος για να ρίξουμε επάνω στο τελείωμα) ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι και τα φιλέτα ελιάς.
  5. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας.
  6. Παίρνουμε το ταψί με τις ψημένες ντοματούλες μας και προσθέτουμε τα μακαρόνια Στρώνουμε από πάνω τις ντοματούλες μας όμορφα . αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ριγανίτσα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για μισή ώρα με 40 λεπτά στους 180ο στις αντιστάσεις. Λίγο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε λίγη φετούλα από πάνω για γεύση και για χρώμα.
  7. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ηρεμήσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Μπορείτε να βάλετε την φαντασία σας και να δημιουργήσετε ευφάνταστα πιάτα όπως π.χ. να βάλετε διάφορα τυριά, αλλαντικά, ακόμα και ανάμικτα λαχανικά που φαίνονται πολύ.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!