Χόρτα με κατσικίσιο τυρί και κανθαρέλες

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια διαφορετική σαλάτα που ο συνδυασμός των υλικών αναδεικνύει το καθένα χωριστά. Η απλότητα και οι καθαρές γεύσεις φέρνουν ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα σας μείνει στο μυαλό.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό διάφορα άγρια χόρτα
  • 250 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ κανθαρέλες
  • 2 σκ σκόρδο ολόκληρες
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι.

Διαδικασία

  1. Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει σχολαστικά τα χόρτα μας ,τα βράζουμε προσέχοντας μην τα αφήσουμε παραπάνω από όσο πρέπει και λιώσουν. Καλό είναι να κρατάνε λίγο.
  2. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο ίσα να πάρει μυρωδιά το ελαιόλαδο, και στην συνέχεια σοτάρουμε τις κανθαρέλες ελαφρά.
  3. Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το λεμόνι με το ξύσμα τόσο όσο να έχουμε μια ισορροπημένη γεύση.
  4. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα χόρτα μας με το κατσικίσιο τυρί και περιχύνουμε την σάλτσα μανιταριών από πάνω.
  5. Τελειώνοντας ρίχνουμε άφθονο φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!