Χορτόπιτα με ανθότυρο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια υπέροχη πίτα με διάφορα χόρτα που ωριμάζουν στην ελληνική γη, κάτω από τον ήλιο μας, και που ο αγρότης θα τα μαζέψει με φροντίδα μέχρι να τα διαλέξουμε και να φτιάξουμε μια μαγική πίτα με αρώματα και γεύσεις!

Τα υλικά μας

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (ή μπορούμε να ανοίξουμε φύλλο βλέπωντας εδώ)
  •  ½ κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι μιρόνια
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
  • ½ κ ανθότυρο
  • 200 γρ φέτα σκληρή
  • 3 αυγά
  • Πιπέρι
  • σπορέλαιο
  • μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

  1. Πλένουμε σχολαστικά τα χορταρικά μας. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά ώστε να μην έχουν νερά. Τα χοντροκόβουμε και τα αλατίζουμε σε μια λεκάνη. Τα ανακατεύουμε και περιμένουμε περίπου μισή ώρα να μαραθούν.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα χορταρικά μας το ανθότυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα ταψί (εγώ χρησιμοποίησα 40 cm) λαδώνουμε με σπορέλαιο καλά και απλώνουμε 2-2 τα φύλλα κάτω σταυρωτά στις 3 μεριές για να κλείσει ο κύκλος του ταψιού. (Δηλαδή χρησιμοποίησα 6 φύλλα κάτω). Βάζουμε την γέμιση και από πάνω την φέτα σε χοντροκομμένα κομμάτια. Σκεπάζουμε σταυρωτά και κλείνουμε με επιπλέον φύλλα την πίτα μας. Τη λαδώνουμε και τη χαράσουμε.
  4. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n