Χορτόπιτα νηστίσιμη

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ποιος  λέει ότι η απόλαυση μιας πίτας δεν συμβαδίζει με την νηστεία; Έχουμε εδώ μια υπέροχη υγιεινή πίτα γεμάτη αρώματα και γεύση που μυρίζει Ελλάδα!!!

Τα υλικά μας

  • 1πακ. φύλλο κρούστας
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι καυκαληθρες
  • 1 ματσάκι μιρόνια
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 200 γρ λάπαθα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 300 γρ ζοχούς
  • Πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε σχολαστικά τα χορταρικά μας. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά ώστε να μην έχουν νερά. Τα χοντροκόβουμε και τα αλατίζουμε σε μια λεκάνη. Τα ανακατεύουμε και περιμένουμε περίπου μισή ώρα να μαραθούν
  2. Σε ένα ταψί (εγώ χρησιμοποίησα 40 cm) λαδώνουμε με σπορέλαιο καλά και απλώνουμε 2-2 τα φύλλα κάτω σταυρωτά στις 3 μεριές για να κλείσει ο κύκλος του ταψιού.(Δηλ χρησιμοποίησα 6 φύλλα κάτω)
  3. Ανάμεσα στα φύλλα λαδώνω με ελαιόλαδο.
  4. Βάζουμε την γέμιση και από πάνω σκεπάζουμε σταυρωτά και κλείνουμε με επιπλέον φύλλα την πίτα μας
  5. Την λαδώνουμε και την χαράσουμε
  6. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 .

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!