Χριστουγεννιάτικο κέικ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχο, μαγικό, αφράτο, μυρωδάτο κέικ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι τώρα τις γιορτές και γιατί όχι για όλο τον χρόνο, αφού πραγματικά θα το ερωτευτείτε.

Γευστικό, εύκολο, γρήγορο …τι άλλο θέλετε;

Τα υλικά μας

  • 290 γρ ζάχαρη κρυσταλιζέ
  • 250 γρ βούτυρο
  • 440 γρ φαρίνα
  • 250 γρ ζάχαρη μαύρη
  • 6 αυγά
  • 200 γρ γιαούρτι (πλήρες)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 (150γρ) κουτάκι φρούτα γλασσέ (Τα 100γρ μέσα στο κέικ τα 50 για γαρνίρισμα)
  • Κερασάκια για γαρνίρισμα
  • ½ κ γ κανέλα
  • ¼ γαρύφαλλο τριμμένο
  • ¼ κ γ τζίντζερ
  • ¼ κ γ κακουλέ

Για το γλάσσο

  • 300 γρ ζάχαρη άχνη +50 γρ ζεστό νερό

Διαδικασία

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας για να πάρει αέρα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε εκεί μέσα τα μπαχαρικά μας.
  2. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά το κονιάκ. Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι από το μείγμα μας και το βάζουμε στα φρουτράκια γλασσέ και τα ανακατεύουμε.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά λίγο λίγο στον κάδο.
  5. Βουτυρώνουμε την φόρμα μας και απλώνουμε το μείγμα μας.
  6. Στην συνέχεια βάζουμε από πάνω τα φρουτάκια γλασσέ, και με ένα κουταλάκι προσεκτικά ανακατεύουμε να πάνε παντού στο μείγμα.
  7. Βάζουμε την φόρμα μας στο φούρνο στους 180ο για περίπου 55-60 λεπτά. Βυθίστε  ένα ξυλάκι ή ένα μαχαιράκι πριν το βγάλετε. Θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Για το γλάσσο

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άχνη με το νεράκι.
  2. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και απλώνουμε επάνω στο κέικ

– Αλευρώνουμε τα φρουτάκια γλασσέ για να σταθούν ενδιάμεσα στο μείγμα και να ‘’κολλήσουν’’ . Αλλιώς θα πάνε στον πάτο της φόρμας.

– Το βούτυρο θα πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου

– Η φόρμα του κέικ θα πρέπει να γεμίσει τα ¾ με μείγμα. Η δική μου φόρμα έχει διάμετρο 28 εκ και ύψος 6,5 εκ.

– Αφήστε το κέικ να καθίσει 10-15 λεπτά όταν το βγάλετε από τα φούρνο και μετά να το ξεφορμάρετε.

– Το γλάσσο το ρίχνουμε αφού έχει κρυώσει το κέικ μας.

– Εάν θέλετε περισσότερο γλάσσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο το πακέτο (400 γρ) με 60 γρ νερό ζεστό.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!