Χρυσαφένια nuggets κοτόπουλο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Είναι απογευματάκι και σκοπεύουμε να δούμε ταινιούλα. Τι θα τσιμπολογήσουμε λοιπόν? Τι να βάλουμε μπροστά στο τραπέζι μαζί με τα ποπ κορν ?? Έχουμε κοτόπουλο στο ψυγείο, θα γίνουν νοστιμότατα τραγανά χρυσαφένια nuggets!  Πάμε να τα φτιάξουμε πριν μας πάρει η ώρα…(ευτυχώς γίνονται γρήγορα)

Τα υλικά μας

  • 1 στήθος κοτόπουλο και 2 μπούτια
  • 120 γρ αλεύρι γοχ
  • 25 γρ κορν φλάουρ
  • 250 γρ μπύρα2
  • 1 κγ σκόρδο πούδρα
  • 1 κγ κρεμμύδι πούδρα
  • 1 κ γ αλάτι
  • ½ κγ καγιέν
  • ½ κγ πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας, και το ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά, φτιάχνοντας το κρέας σαν κιμά. 
  2. Αλατοπιπερώνουμε , και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από τον κιμά κοτόπουλου, βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε ροζέτες τοποθετούμε τις ροζέτες σε λαδόκολλα, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξουν.
  3. Όσο είναι στο ψυγείο σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το αλεύρι.
  4. Όταν σφίξουν ,παίρνουμε τις ροζέτες και τις πανάρουμε με το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι με τα μπαχαρικά ρίχνουμε την μπύρα και ανακατεύοντάς δημιουργούμε ένα κουρκούτι.
  5. Βουτάμε μια μια τις παναρισμένες ροζέτες και τις βουτάμε σε φριτέζα στους 170ο βαθμούς.

Σερβίρουμε ζεστές!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n