Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Κλασικό, νόστιμο, αγαπημένο, παραδοσιακό πιάτο, που το συναντούμε σε νηστείες περισσότερο, ή την Καθαρά Δευτέρα. Με συνοδεία από ένα ποτηράκι καλό κρασί μετατρέπετε από ένα απλό πιάτο, σε ένα μερακλήδικο φαγητό.

Τα υλικά μας

  • 1 χταπόδι γύρω στο κιλό
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½  ντοματάκι κονκασέ
  • ½ κ κοφτό μακαρονάκι
  • ¼ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κ γ πελτέ
  • ¼ κ γ κανέλα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλ λευκό κρασί
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με το χταπόδι μας. Το πλένουμε καλά, του αφαιρούμε το δόντι και γυρνάμε την κουκούλα να καθαρίσουμε το εσωτερικό της. Στην συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας και στην συνέχεια τον πελτέ τρίβοντας το στον πάτο της κατσαρόλας. Έπειτα ρίχνουμε το χταπόδι μας, το σοτάρουμε έως ότου αλλάξει χρώμα. Στην συνέχεια σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να φύγει η αλκοόλη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας ,την ντομάτα και ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά το χταπόδι μας.
  3. Στην συνέχεια όταν βράσει, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι μας, και συμπληρώνουμε νεράκι τόσο όσο χρειαστεί για να βράσει και να «πιεί» το ζουμάκι το ζυμαρικό μας.
  4. Αλατοπιπερώνουμε για να διορθώσουμε την γεύση. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπεράκι φρεσκοτριμμένο
  • Εάν θέλετε προσθέτετε περισσότερη ντομάτα και πελτέ. Προσωπικά τα θαλασσινά μου γενικά τα προτιμώ με σχετικά λίγη σάλτσα για να μην χάνουν την διακριτική και ντελικάτη γεύση που έχουν, και για να μην γίνονται «βαριά»
  • Όταν ρίξετε το ζυμαρικό σας θα πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι μέσα ώστε να βράσουν και να μην κολλήσουν η λασπώσουν.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n