Χταπόδι σαλάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Δεν χρειάζονται συστάσεις για την συγκεκριμένη σαλάτα… Που να πάς και να μην την προτιμήσεις… Γεμάτη αρώματα θάλασσας, ανάλαφρη, εύγευστη να συνοδεύει το ουζάκι μας την μπυρίτσα μας το κρασάκι μας και την παρέα μας.

Τα υλικά μας

  • 1 χταπόδι γύρω στο κιλό
  • 1 κοκ. πιπεριά
  • 1 πρ. πιπεριά
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ κρασί κόκκινο ξηρό
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 1 φύλο δάφνης
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη 

Εκτέλεση

  1. Εάν πάρουμε φρέσκο χταπόδι θα πρέπει να το καθαρίσουμε.
  2. Παίρνουμε το χταπόδι και το πλένουμε καλά. Γυρνάμε την κουκούλα του το μέσα έξω και κόβουμε με ένα μαχαιράκι το σημείο που ενώνεται η κουκούλα με το εσωτερικό του.
  3. Στην συνέχεια το γυρνάμε ανάποδα και αφαιρούμε το δόντι (το μαύρο).
  4. Το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με λίγες φέτες κρεμμύδι τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη δάφνη, μπαχάρι. Το αφήνουμε να «βράσει στο ζουμί του» που λέει και ο λαός μας, γύρω στα 30 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Σε αυτό το σημείο ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει άλλα 10-15 λεπτά. Προσέχουμε να είναι μαλακό. Μη το βράσουμε πολύ ώρα γιατί θα σφίξει και θα γίνει σαν λάστιχο.
  5. Όσο βράζει το χταπόδι μας ψιλοκόβουμε τα υλικά μας για να συμπληρωθεί η σαλάτα μας.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαιόλαδο με κόκκινο ξηρό κρασί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη.
  7. Όταν είναι έτοιμο το χταπόδι το κόβουμε σε μπουκίτσες μικρές και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μας. Αφήνουμε στο ψυγείο 1 μέρα  να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις και να μαριναριστεί το χταπόδι από το κρασί και τις πιπεριές και τα μπαχαρικά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n