Χταποδοκεφτέδες

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Χταποδοκεφτέδες για ουζάκι, κρασάκι, μεζεδάκι για καθαρή Δευτέρα…

Κορυφαίος μεζές! Πάμε να τον φτιάξουμε!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ χταπόδι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και καλά στημένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4-5 κόκκους πιπέρι
  • 2 κ σ ξύδι
  • 1 κ σ ελαιόλαδο
  • ½ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
  • ¼  φλ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ¼  φλ ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 κ σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλεύρι γ ο χ για το τηγάνισμα
  • Σπορέλαιο για τα τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με το χταπόδι. Αφαιρούμε το μάτι και το δόντι του, και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης, το ξύδι, και το πιπέρι σε κόκκους.
  2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε 45’-1 ώρα.( αφήνουμε δηλ το χταπόδι να βράσει στο ζουμί του).
  3. Μόλις βράσουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε ένα μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο και το πολτοποιούμε.
  4. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ψωμί το χταπόδι το αλεύρι, τα αρωματικά μας και αναμιγνύουμε καλά . Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Έπειτα τα ξανά ανακατεύουμε και πλάθουμε μπαλάκια
  5. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  6. Ραντίζουμε με μάραθο και σερβίρουμε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n