Χταποδοκεφτέδες για ουζάκι, κρασάκι, μεζεδάκι για καθαρή Δευτέρα…
Κορυφαίος μεζές! Πάμε να τον φτιάξουμε!
Τα υλικά μας

- 500 γρ χταπόδι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και καλά στημένο
- Αλάτι-πιπέρι
- 4-5 κόκκους πιπέρι
- 2 κ σ ξύδι
- 1 κ σ ελαιόλαδο
- ½ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
- ¼ φλ ψιλοκομμένο δυόσμο
- ¼ φλ ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 κ σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αλεύρι γ ο χ για το τηγάνισμα
- Σπορέλαιο για τα τηγάνισμα
Διαδικασία
- Ξεκινάμε με το χταπόδι. Αφαιρούμε το μάτι και το δόντι του, και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης, το ξύδι, και το πιπέρι σε κόκκους.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε 45’-1 ώρα.( αφήνουμε δηλ το χταπόδι να βράσει στο ζουμί του).
- Μόλις βράσουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε ένα μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο και το πολτοποιούμε.
- Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ψωμί το χταπόδι το αλεύρι, τα αρωματικά μας και αναμιγνύουμε καλά . Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Έπειτα τα ξανά ανακατεύουμε και πλάθουμε μπαλάκια
- Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Ραντίζουμε με μάραθο και σερβίρουμε.