Χυλοπίτες με κιμά από λουκάνικο ή χυλοπίτες σπετζοφάι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ακριβώς πάνω από το Βόλο, στο μαγευτικό Πήλιο βρίσκεται μια φάρμα διαφορετική από τις άλλες…

γιατί δεν είναι μια απλή φάρμα αλλά ένας γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να οπωσδήποτε να επισκεφτείτε!

Φάρμα Καραΐσκος – Karaiskos Farm – Pelion Gastronomy

Στο Ξενοδοχείο Kritsa Gastronomy Hotel στην Πορταριά μπορεί κανείς να γευτεί τοπικές γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές με υλικά από τη Φάρμα Καραΐσκος. Όμως πρόσφατα έγινε ένα ακόμα βήμα παραπάνω.

Στη φάρμα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μαθήματα μαγειρικής με τις πρώτες ύλες που θα μαζέψει επί τόπου από τη φάρμα!

Φυσικά είναι όνειρο για κάθε σεφ να μαγειρέψει μια συνταγή σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον και με τέτοια ποιοτικά υλικά. Έτσι λοιπόν πειράζοντας μια παραδοσιακή Πηλιορείτικη συνταγή, το ξακουστό σπετζοφάι φτιάχνουμε παραδοσιακές χυλοπίτες με κιμά από λουκάνικο και πιπεριές.

Χυλοπίτες σπετζοφάι

Είναι μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι λάτρεις των ζυμαρικών όσο και οι λάτρεις της πιπεριάς και του λουκάνικου!

Υλικά

  • 500 gr λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσο σε πολύ λεπτές φέτες κομμένες λοξά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 τομάτες
  • 250 gr γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο λευκό κρασί
  • 500 gr χυλοπίτες
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τα λουκάνικα, σκίζουμε με ένα ελαφρύ κόψιμο την μεμβράνη. Παίρνουμε ένα κουτάλι και αδειάζουμε την γέμιση από το λουκάνικο.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο, και αργότερα το σκόρδο. Ρίχνουμε τον κιμά από το λουκάνικο και το σοτάρουμε. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα. Το αφήνουμε να σιγοβράζει να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  3. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες μας. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις τραβάμε στην άκρη.
  4. Όταν η σάλτσα μας έχει γίνει, την αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  5. Σερβίρουμε ζεστό, με τον κλασικό τρόπο οι χυλοπίτες στην βάση του πιάτου και από πάνω η σάλτσα να τις αγκαλιάζει, η ανακατεύουμε την σάλτσα με τις χυλοπίτες με ελαφρές απαλές και αργές κινήσεις.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!