Ζαχαρόπαστα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μη την φοβάστε καθόλου!!! Είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη!
μπορείτε να την φτιάξετε και να διακοσμήσετε τούρτες με όλη σας την φαντασία και το μεράκι!!!

Υλικά

  • 1 κιλό άχνη
  • 2 φακελάκια των 10 γρ ζελατίνη
  • 1 κ γλ γλυκερίνη(πόσιμη από το φαρμακείο)
  • μισή κούπα γλυκόζη
  • 1/4 κούπας νερό
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα κατσαρολάκι με το νερό μας διαλύουμε την ζελατίνη. Προσθέτουμε την γλυκόζη και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκερίνη και την βανίλια.
  2. Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε την άχνη, κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση και μέσα στην λακουβίτσα προσθέτουμε το υγρό και με ένα κουτάλι στην αρχή επειδή θα καίει ελαφρά, ανακατεύουμε. Όταν πια δεν θα μπορούμε με το κουταλάκι ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την διατηρούμε στο ψυγείο.
  3. Την χρησιμοποιούμε απλή άσπρη σαν βάση αλλά και για να φτιάξουμε θέματα όπως λουλούδια, θαλασσινά, ήρωες, χριστουγεννιάτικα και ότι βάλει η φαντασία σας!

Καλή επιτυχία !

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!