Ζυγούρι κοκκινιστό

Facebook
Pinterest
Twitter

Τι είναι το ζυγούρι; Το ζυγούρι λοιπόν είναι πρόβατο το οποίο δεν έχει τεκνοποιήσει και ηλικιακά κυμαίνεται από 8 έως 14 μηνών και είναι πάνω από 15 κιλά.  Με το ζυγούρι φτιάχνουμε ωραίο κοκκινιστό, βραστό, στον φούρνο, τυλιχτό σε λαδόκολλα, στην γάστρα, ή ακόμα και στα κάρβουνα όπως  σουβλάκι κλπ. Το τρυφερότερο κομμάτι είναι το μπούτι.

Τα υλικά μας

  • 1 ½ κ ζυγούρι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 πακ μακαρόνια
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • 4 ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρια περασμένες στο μπλέντερ ή 1 συσκ χυμό ντομάτας
  • 3 σκ σκόρδο τριμμένο
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ σ πελτέ
  • Αλάτι – πιπέρι – 5-6 κόκκους μπαχάρι – 4 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλο) – 1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία

  1. Πλένουμε το κρέας μας
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας μας από όλες της πλευρές. 
  3. Αφαιρούμε το κρέας σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο. 
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας, τον πελτέ, ανακατεύουμε, και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μυρωδικά μας, 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου στις 2 ώρες, (συμπληρώνουμε νερό εάν χρειαστεί) μέχρι το κρέας μας να έχει μαλακώσει αρκετά. 
  5. Λίγο πριν το βγάλουμε, βράζουμε τα μακαρόνια.
  6. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και με ένα  ποτηράκι κρασάκι

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek