Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Κατ’ αρχήν μη φοβηθείτε! Είναι μια πανεύκολη ζύμη που γίνεται πολύ εύκολα… σα να χτυπάς αυγά για ομελέτα!

Τα ζυμαρικά που θα φτιάξουμε είναι πολύ νόστιμα, που και ακόμα και χωρίς σάλτσα, μόνο με βουτυράκι και τυρί τριμμένο γίνονται απολαυστικά!

Η αναλογία που θα ακολουθήσουμε είναι στα 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αυγό (γύρω στα 50 γρ), αλατάκι και λίγες σταγόνες λάδι.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στην μέση. Μέσα στην λακκουβίτσα ρίχνουμε τα αυγά μας και το λαδάκι και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα πιρούνι, σιγά σιγά, παίρνοντας γύρω γύρω από τα τοιχώματα το αλευράκι μας. (Όπως χτυπάμε τα αυγά για την ομελέτα μας)

Όταν πια δεν μπορούμε με το πιρούνι άλλο, ξεκινάμε με το χέρι.

Το ζυμαράκι μας θα είναι έτοιμο όταν θα έχει πάρει όλο το αλεύρι. Το κάνουμε μια μπαλίτσα και το τυλίγουμε με μια μεμβράνη να ξεκουραστεί για μια ωρίτσα περίπου.

Μόλις περάσει η ώρα το ξανά πλάθουμε και το κάνουμε ένα ρολάκι, στο οποίο το κόβουμε σε ίσα μέρη. Παίρνουμε ένα μέρος, τα υπόλοιπα τα σκεπάζουμε μη ξεραθούν.

Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας αρκετά λεπτό ζυμάρι (σαν φύλλο χαρτί) και το κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

Για χυλοπίτες διπλώνουμε το φύλλο μας και προσθέτουμε στο ενδιάμεσο αλεύρι για να μην κολλήσει.

Για σπαγκέτι κάνουμε το φύλλο μας ρολό.

Για φαρφάλες (φιογκάκια) κόβουμε το φύλλο μας σε τετράγωνα κομμάτια και στην συνέχεια με τα δυο μας δάχτυλα πιέζουμε στην μέση μαζεύοντας το φύλλο.

Τα βράζουμε σε πολύ λιγότερο χρόνο γιατί είναι φρέσκα.

Το ζυμαράκι μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μας μέχρι δύο μέρες γιατί έχει τα φρέσκα αυγά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n