Αγαπημένο πεϊνιρλί με πολλές επιλογές γέμισης μέσα.
Τα υλικά μας

- 500 γρ αλεύρι σκληρό
- 250 γρ νερό χλιαρό
- 50 γρ βούτυρο λιωμένο
- ½ κ γ αλάτι
- ½ κ γ ζάχαρη
- 1 φακ μαγιά
- Λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Παίρνουμε λίγο νερό (από τα 250γρ), λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι και ενεργοποιούμε την μαγιά. (περιμένουμε γύρω στο τέταρτο σε ζεστό μέρος)
- Όσο περιμένουμε να ενεργοποιηθεί ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι και το βούτυρο και δημιουργούμε στην μέση ένα βαθούλωμα.
- Μόλις είναι έτοιμη την ρίχνουμε στο βαθούλωμα και παίρνουμε σιγά σιγά μαζί με το υπόλοιπο χλιαρό νερό το αλεύρι μας μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη αλλά και εύπλαστη.
- Λαδώνουμε ή αλευρώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα την ζύμη μας να ξεκουραστεί. Ρίχνουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο επάνω για να μη στεγνώσει.
- Βάζουμε μεμβράνη στο μπολ και μια πετσέτα και το αφήνουμε για μια ώρα σε ζεστό μέρος ή 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την χωρίζουμε σε κομμάτι (εξαρτάται το πόσα πεϊνιρλί θέλουμε να φτιάξουμε θα εξαρτηθεί από το μέγεθος που θέλουμε)
- Τα φτιάχνουμε ορθογώνια παραλληλόγραμμα. Παίρνουμε την μια ακρούλα και την σταυρώνουμε προς την μέση της άκρης. Έπειτα παίρνουμε την άλλη άκρη και την σταυρώνουμε. Η ακρούλα που θα δημιουργηθεί θα την βάλουμε από κάτω.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη μεριά. Θα έχει δημιουργηθεί μια βαρκούλα.
- Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας σε ταψί, και θα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
- Όσο περιμένουμε να φουσκώσουν μπορούμε να φτιάξουμε την γέμιση μας


