Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια πανεύκολη συνταγή, πολύ γνωστή ,χορταστική, και γρήγορη , που τη αγαπήσαμε και την προτιμάμε τόσο για την νοστιμιά της αλλά και για το πόσο εντυπωσιακό πιάτο γίνεται ιδίως όταν δεν έχεις χρόνο και θέλεις να περιποιηθείς αγαπημένα σου πρόσωπα!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας( προσωπικά προτίμησα αχιβάδες)
  • 250 γρ σολομός καπνιστός κομμένος σε φέτες
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, μόνο το άσπρο μέρος
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κ σ κάπαρη
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/3 φλ βότκα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στο σούρωμα ½ φλ από το νερό.
  2. Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με την κάπαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  3. Αμέσως μετά  ρίχνουμε τον σολομό ,και σβήνουμε με βότκα.
  4. Αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που έχουμε κρατήσει μαζί με την παρμεζάνα.
  5. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Λίγο πριν αποσύρουμε την σάλτσα από την φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο. Προσθέτουμε όλη την σάλτσα μας μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τρίβοντας φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!