Ζυμαρικά με όστρακα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολη, απλή, και πολύ γρήγορη συνταγή, θυμίζει πάντα καλοκαιράκι , ελαφριά νηστίσιμη για αυτούς που αγαπούν τα θαλασσινά

Τα υλικά μας

  • 500 γρ  ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 18 τμχ κυδώνια και γυαλιστερές
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο
  • 10-12  τμχ ντοματίνια Σαντορίνης
  • ¼ φλ λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια της αρεσκείας μας όπως αναγράφει η συσκευασία.
  2. Ξεκινάμε με τα κυδώνια και τις γυαλιστερές. Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό τα όστρακά μας για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τα αναμεταξύ τους και εάν έχουμε ειδικό βουρτσάκι.
  3. Στην συνέχεια τα βάζουμε στο τηγάνι σκέτα και τα αχνίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Τραβάμε στη άκρη το τηγάνι και σουρώνουμε το ζωμό που έβγαλαν.
  4. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μας μέχρι να ξανθίσει και να μαλακώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια . στην συνέχεια προσθέτουμε τα κυδώνια και τις γυαλιστερές ,και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό από τα όστρακα αλατοπίπερο και ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n